Wiosenne oczyszczanie organizmu - 15.03.2014

  11.02.2014

Marzec to doskonały czas na oczyszczenie organizmu i na szczęście możemy to obecnie zrobić łatwo, bez stresu i zbędnego głodzena się, ponieważ mamy pod ręką królową detoksu, czyli kaszę jaglaną oraz wspaniały i zdrowy polski orkisz!

Garnek cortina granitium

Na naszych warsztatach oprócz wspólnego gotowania przedstawię Wam mój autorski program Smart Detox na 7 dni, który możecie przeprowadzić bez problemu w domu, pracy i w podróży. Dowiesz się również o równowadze kwasowo zasadowej, która jest kluczem do naszego zdrowia oraz jak ją szybko odzyskać i utrzymać.

Podczas naszego spotkania dowiesz się o właściwościach produktów spożywczych według dietetyki medycyny chińskiej oraz o tym jak skutecznie uzupełniać niedobory, redukować nadmiary i jak się mądrze schładzać lub rozgrzewać poprzez racjonalne odżywianie na co dzień. Poznasz również tajniki kuchni zdrowej, sezonowej i łatwej do przygotowania w domu.

Data: 15.03.2014

Godzina: 11:00-14:00

Gotuje: Marek Zaremba

W programie:

  • lecznicze i oczyszczające napary według medycyny chińskiej, czyli jak poruszyć zastoje pożywienia po zimie
  • napoje i koktajle na wiosenny detoks
  • zapiekanka jaglano owsiana z marchewką, orzechami laskowymi i pestkami dyni
  • sałatka z jabłek i świeżej mięty z sezamowym dressingiem
  • błyskawiczne orkiszowe bułeczki z patelni z sezamem
  • jaglane burgery z cieciorką i burakiem
  • pesto z rukoli, pietruszki i brokuła
  • sos do burgerów ala ajwar z suszonymi pomidorami i pieczoną papryką
  • pasztet jaglany z soczewicą, cukinią i goją
  • bezgultenowe brownie z jaglano orzechowym kremem i sosem malinowym

Miejsce: Warszawa

Dodaj komentarz

 (z http://)